De juiste specialist via ons Servicecenter

Middels deze site en het Servicecenter van Allfree brengen we u in contact met de juiste vakmensen in uw regio. Hierna maakt u samen met de specialist verdere afspraken. Allfree is geen partij in vervolgafspraken, maar we staan natuurlijk open voor feedback over de voor u gevonden specialist! Onze doorverbindservice is kosteloos en elke dag bereikbaar.

Houtworm en boktor

Zitten er zichtbare gaatjes in het hout van uw meubelen of zelfs in houten constructies van uw woning? Dan heeft wellicht te maken met de houtworm en boktor. Deze houtaantasters zijn verantwoordelijk voor het aanvreten van houten elementen, waardoor deze hun dragende waarde mogelijk verliezen. De houtworm noemt men ook wel een houtboorder; deze beestjes vreten aan zacht hout, voornamelijk houten meubelen die buiten te vinden zijn. Verplaatst u deze meubelen naar binnen en is de houtworm hier al op aanwezig, dan verplaatsen zij zich mogelijk naar andere houten elementen in uw woning. Controleer daarom altijd uw houten meubelen en onderdelen van de woning. de door ons aangedragen professional is gespecialiseerd in de bestrijding van de houtworm en boktor in de regio Valkenswaard. Lees onder aan de pagina meer over onze service.

De boktor

De boktor leeft slechts twee weken. Dit is een karakteristieke tor die op willekeurige plekken in de woning naar voren kan komen. Vrouwelijke boktorren leggen hun eitjes op inkervingen van zacht hout, waardoor de larven (houtworm) zelden zichtbaar zijn. De boktor vormt de laatste cyclus van dit type ongedierte; deze komt voort uit de larve en zoekt via de afgelegde weg van de larve een plek om naar buiten te komen. Hierop ontstaat een gaatje aan het oppervlak van het hout. Meerdere van deze gaatjes in dezelfde omgeving in combinatie met stof daaromheen vormen een indicatie voor de aanwezigheid van de houtworm en boktor.

Houtwormen

De houtworm is zoals gezegd de larve van een boktor. Deze houtworm wordt slecht 6 tot 11 millimeter lang, maar is sterk genoeg om inventieve gangenstelsels in het hout te maken. De larve heeft een crème kleurige huid en zwartbruine kop. De kans dat u deze larve tegenkomt is evenwel niet groot; de houtworm houdt zich vrijwel uitsluitend schuil aan de binnenzijde van het hout.

Onze service

Wij bieden een gratis inspectie aan, hierbij bekijken wij de overlast die er is en wordt bepaald of het gaat om houtworm, boktor of toch wellicht iets anders. Houtworm bestrijding bieden wij aan tegen een vast tarief. Namelijk € 295,- inclusief btw. Dit tarief geldt tot 50m2 per verdieping. Iedere 10m2 extra wordt €50,- incl btw extra voor gerekend. Wij zijn dan ook de goedkoopste van Nederland en geven hier zelfs een laagste prijsgarantie op. Wij geven daarnaast ook een garantie op de behandeling van tot wel 10 jaar. Dit wordt ook besproken tijdens de inspectie.

In 3 uur verholpen

Daarnaast maken wij gebruik van een innovatieve methode waardoor mensen niet langer 48 uur de woning of het pand hoeven te verlaten. Oftewel geen achterlopen meer op de planning bij verbouwingen of renovatie. Bij behandeling hoeft men nog maar 3 uur het pand te verlaten.